Information

Квиз за сајбер безбедност во микро и мали бизниси

 

Главната цел на Квизот за сајбер безбедност за микро и мали бизниси е да ги измери основните познавања за сајбер заштита и безбедност кај пошироката публика и да ги идентификува заинтересираните микро и мали фирми кои сакаат да се едуцираат на темата.

Затоа, ако сте индивидуа или вработен и ве интересира да видите колку знаете за сајбер безбедноста, како да бидете дополнително заштитени, да добиете совети и упатства за следни чекори, ве советуваме да го проследите квизот.

Квизот е поделен на 10 дела (страници) кои ги опфаќаат сите аспекти на сајбер безбедност и заштита на работното место.

За да одговорите на квизот, следете го овој линк.